Beauties of the life on the sea

O prázdninách jsem strávila nějakou dobu na Středozemním moři, přesněji v oblasti Baleárských ostrovů ve Španělsku. Na jachtě jsme se plavili mezi Mallorcou, Menorcou, Ibizou a Formenterou. Nebylo to poprvé co jsem strávila nějaký čas na lodi a rozhodla jsem se vám napsat 5 nejhezčích věcí na tomhle stylu života.




1. Nejhezčí věcí je prostě samotné moře. Moře jako takové je něco výjimečného a dokonalého, čím víc jste tím obklopeni, tím víc si to uvědomujete. Naučíte se přizpůsobit se rytmu vln, což je důležité hlavně při divokých jízdách mimo zátoky. Mohou být skvělé, můžete si připadat jako když letíte, když sedíte na okraji a koukáte přes zábradlí, nebo si taky můžete pěkně namlátit zadek. Moře je něco, čemu musíte naslouchat, a pak se zamilujete. Večer vás bude uspávat zvuk vln, ve dne vám bude ukazovat všechny svoje barvy a krásy, naučí vás tančit pod vodou a když už nebudete moct, podrží vás nad vodou. Nebo, jak už jsem psala, si namlátíte zadek, budete mít mořskou nemoc, sůl vás bude pálit v nose a strachy se budete držet při pobřeží. Je to na vás.




2. Západy a východy Slunce. Ty nikdy neomrzí, pokaždé jsou jiné a pokaždé jsou krásné. A uvědomíte si, že ať už v sobě bojujete s čímkoli, každé ráno vyjde Slunce. 


 















3. Nikdo se nikam nežene. Je to prostě pohodička. Ráno se v klidu připraví snídaně, vypije se káva. Nikam se nespěchá, nikdo není ve stresu, nikdo po nikom nekřičí (většinou :D). Můžete strávit celý den na tom stejném místě a užívat si koupání, můžete se přesunout na nejkrásnější pláže a všechno si berete sebou. Když se vám chce, můžete ráno vyjet i se spící posádkou.
Dokonce i pokud máte chuť na mojito, kolem jezdí pán který zajede člunem až k vaší lodi a připraví vám ho na svém člunu :D



4. Svoboda. Přijdete si tak nějak lehčí. Nemalujete se, většinou jste v plavkách nebo v nějakém pohodlném oblečení. Když chcete nějak na pláž, nebo se projít někam poblíž, většinou jedete na paddleboardu, kde nikdy není jistota že vás nesmete nějaká vlna :D. Takže jediné co máte na sobě jsou plavky a v ruce žabky. Najednou vám dojde, že prostě nic nepotřebujete a nepotřebujete se ani upravovat. Protože znovu- nikdy nevíte kdy vás smete nějaká vlna a řasenka se vám rozteče.



5. Na moři pořád fouká, což je v létě obrovská výhoda. Je tam pořád příjemně. Což se o městech říct rozhodně nedá, alespoň o prázdninách. My, rozmazlení mořským vánkem jsme na těch pár výletech do města doslova umírali a nechápali jsme, jak to ti turisté mohou vydržet. Zvlášť v hlavním městě Mallorci- Palma de Mallorca. Je tam dusno, zápach a spoustu turistů, v hlavní sezoně opravdu nedoporučuji. 


 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

About me